Rättviksmodellen

Bakgrund
Bandyklubben i Rättviks kommun tar ett större socialt ansvar genom att engagera sig i olika aktiviteter. Efter framgångsrika tester i en skola har klubben utvecklat en strategi i samarbete med skolor, kommun och fritidsförvaltning. Aktivitetsplanen för de kommande tre åren inkluderar besök i alla skolor, nyktra vandringar under Valborg och Classic Kalaset, en sommarfest för elever som har fått introduktion till “Rättviksmodellen”, en match för LSS-boende med gratis fika och överraskningar, planer för en ungdomsmottagning och en familjefest med underhållning.

Aktivitetsplan
Vår planerade aktivitetsplan för de kommande tre åren innebär att vi årligen minst ska genomföra följande:

a) Besöka alla skolor i kommunen (7) och hålla lektioner för elever i klass 3, 4, 5 och 6. Tre representanter från IFK kommer att närvara vid varje klassträff. (under arbete )

b) Valborgsvandring – en nykter afton med nattvandrare från klubben (representationslaget).

c) Nattvandring skolavslutningsdagar (2) – en nykter afton med nattvandrare från klubben (representationslaget).

d) Sommarfest med underhållning (gratis för eleverna). Vi kommer att bjuda in elever och skolor som har fått introduktion till “Rättviksmodellen” för en kväll med musik, underhållning och förtäring.

e) Anna-Lenas match – en elitserie-match där alla LSS-boende bjuds på gratis fika, match och överraskningar.

f) Ungdomsmottagning – vår ungdom har träff med Rättviks Ungdomsmottagning och att prata om sex, samtycke och machokultur.  Samt kortare föreläsning om alkohol och droger samt göra en värdegrundsövning.

g) Familjefest med underhållning, 18 november med ansiktsmålning, PowerWalk, godisregn och matcher i arenan. 

IFK Rättvik bandy kommer att ansvara för administrationen av dessa aktiviteter. Projektledning och utförande kommer att ske internt inom klubben med hjälp av lokala resurser.

Kontakter, Rättviksmodellen
Matti Myllykoski 070 345 25 91 eller Lalla Lundblad 070 347 17 11

Huvudpartners
Tack för stödet! Utan samarbetspartner vore arbetet vi gör inte möjligt. Vi är stolta över det stora engagemang som ni visar. Tillsammans har vi en viktig roll i att skapa en hållbar framtid för kommande generationer.