Information Covidbevis

Från och med 1 december krävs vaccinationsbevis för att komma in på evenemang med fler än 100 deltagare inomhus. Detta gäller för personer som är 18 år och äldre.

Nedan följer information om Covidbevis:

INFORMATION GÄLLANDE VACCINATIONSBEVIS
  • Det är mycket viktigt att du har laddat ned ditt vaccinationsbevis innan du kommer till evenemanget.
  • Vaccinationsbeviset har utgångsdatum. Tänk på att verifiera innan besöket att det vaccinationsbevis du redan har laddat ned är giltigt. Om det inte är giltigt behöver du ladda ned ett nytt på samma sätt som innan för att få ett nytt utgångsdatum.
  • Kom ihåg att du ska ha biljett, giltigt vaccinbevis samt legitimation redo när du når entrévärdarna.
  • Du måste ha tagit dos 2 av 2 (eller 1 av 1 om det är Jansens vaccin). 14 dagar måste ha passerat från det att sista dosen tagits tills att du besöker evenemanget.

VANLIGA FRÅGOR OM COVIDBEVIS

Krävs covidbevis för samtliga besökare?
Covidbevis krävs för alla besökare förutom personer under 18 år. Är du yngre än 18 år men i närheten av den åldern behöver man uppvisa legitimation för att styrka sin ålder. För personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot Covid-19 gäller inte kravet om covidbevis. Läkarintyg krävs för att styrka detta.

Var hittar man sitt covidbevis?
Du kan ladda ned ditt covidbevis på www.covidbevis.se

Fungerar det att visa upp negativa PCR-tester i stället?
Nej, det fungerar inte. Endast giltigt covidbevis gäller.

Tar det längre tid vid insläpp än vanligt?
Vi jobbar hårt för att kunna ta emot besökare så smidigt som möjligt. För att slippa trängsel vädjar vi om att planera med extra tid innan matchen då inpassering kan ta längre tid än vanligt. Se till att ha covidbevis och legitimation nära till hands vid insläpp.