Jocke Björkman och Olle Mårshans

Ni har varit cirka en månad på is och spelat en träningsmatch mot Västerås SK P-20, vad är det för känslor ni har nu?

Vi är jäkligt nöjda med den tid vi har haft på isen och det är mycket som ska göras och många bitar som ska falla på plats innan vi är där vi ska vara. Det har varit en enorm energi från grabbarna och dom vill ju påverka det här till något positivt. Matchen mot Västerås är en helt okej match framför allt i första halvlek där vi är disciplinerade och vill hålla mycket boll och spela på rättvända spelare.

Vi är nu i en lägre division, hur kommer då matchbilden att se ut?

Vi kommer nu att föra matcherna och därför tränar vi mycket på bollhåll. Vi kommer säkert att möta defensiva lag och då måste vi slå om och gå i rätt lägen så vi inte åker sönder oss.

Nu på lördag möter ni Djurgården som även dom spelar i div.1. Vad vet ni om dom?

Vi vet inte så mycket om Djurgården, vi mötte dom i kval för något år sedan men hur dom är idag är vi osäkra på.

Hur ser spelarmaterialet ut idag, laget har ju tappat en del spelare både försvarare och anfall?

Sportledningen med Dan Hjelm och Gusse Bjernulf har gjort ett strålande jobb, vi har behållit stora delar av laget trots att vi åkte ur allsvenskan. Prio har varit att behålla kvalitativa spelare som vi kan bygga på. Vi har tappat flera försvarsspelare och vi kommer att prova oss fram på vissa positioner under försäsongen, vi kommer att ge oss den tiden.

Hur ser det ut med återväxten?

Det ser bra ut, vi har plockat upp från P-18 till A-truppen Alfred Rustas en -02 vilket känns väldigt roligt, Daniel Aspengren, Simon Bjernulf och Carl Karjalainen. Filip Gesar en annan talang var även han med mot Västerås P-20. Tillsammans med de äldre spelarna ska vi utveckla de yngre som ska bilda ett lag och det känns inspirerande.

Hur är målet inför säsongen?

Föreningens mål är att vi ska vinna serien och sedan får vi se i ett kval kan allt hända.

Ni som tränare är nya på seniornivå (tidigare P-18 elit) hur känns det.

Det känns jäkligt skoj. vi har varit tillsammans i fyra år och tränat P-18 och vi fick den här möjligheten att kliva upp. Vi är gröna men vi ska växa in i det här liksom spelarna och andra nya runt laget.

Är det någon vi ska titta lite extra på i vinter.

Våra ungdomar ska ni bevaka och håll ett extra öga på Alfred Rustas -02 som har utvecklats enormt och spelar vårdat samt våran hemvändare  Mattias Widén som blir lite pappa i laget. Det är en oerhörd bra grupp att jobba med och det ska bli en “görbra” säsong.

Lycka till!

 

Kontakta oss

Vi besvarar din fråga så snart som möjligt.

0

Start typing and press Enter to search