Nyheter A-lag

Oskar Lundgren har valt att förlänga sitt kontrakt med Rättvik bandy såg vi förra veckan, men vem är egentligen den där grabben med nr 10 på ryggen. Nu är det dags att få veta lite mer om Oskar.

Oskar är 22 år och kommer från Katrineholm där han växte upp med mamma, pappa och en syster, Oskar beskriver sig som en social kille som gillar att snacka, en fika med polarna är aldrig fel. Varje fredag är det fika som gäller, fredagsfikat får man inte missa det är viktigt. Jag gillar att hänga med kompisar och tränar i princip varje dag, förhoppningsvis ska min träning nån gång ta mig till Elitserien eller Ryssland. Mitt liv består till största delen av sport, jag har en stor passion för fotboll.
På sommarhalvåret spelar jag fotboll men tar också gärna en runda på golfbanan. Jag började faktiskt med hockey innan jag tog klivet ut på bandy isen, vi har inte så mycket bandy i släkten.
Jag pluggade IT/Teknisk linje på gymnasiet och nationalekonomi på Linköpings universitet. Min stora idol är Lomanov.

Vad jobbar du med på dagarna Oskar?
Jag jobbar på Rättviks skolan, där jag är assistent åt 2 killar.
Det är ett kanonjobb som jag trivs jättebra med.

Du kom till Rättvik säsongen 16/17 och har nu valt att förlänga.

Ja jag var faktiskt lite tveksam till Rättvik i början men vad fan det är ju fint här och så en bandy hall att träna i är ju toppen. Jag trivs riktigt bra i Rättvik, bra jobb och ett bra lag det fick mig att stanna och inte minst är man ju revansch sugen efter förra säsongen.

Vad tror du om Joakim Björkman då som ny tränare?
Han är ung men jag tror han är otroligt kunnig, jag gillar han som ledare. Jocke brinner verkligen för bandyn och Rättvik så det kommer att bli bra.

Vad säger du om förra säsongen då?
Den kan vi glömma, vad fan hände! Vi var väl kanske individuellt bra men inte som lag där finns det saker att jobba med men som sagt revansch helst nu direkt.

Danne Hjelm om Oskar!
Oskar är en spelare som kommer kunna gå långt riktigt långt.
Han är en fartfylld spelare som kommer att stå för både styrka och fart till kommande säsong i vår trupp.

Avslutar med 5 snabba

1 Öl – sportdryck
Sportdryck

2 Gymmet – löpning
Det får bli gymmet

3 Storstad – byhålla
Storstad

4 Inomhus – utomhus bandy
Inomhus

5 Vinter – sommar
Vinter

Tack för det Oskar och hoppas att ni fick vet lite mer och tyckte det var intressant, nu får vi vänta nån dag så ska vi krypa lite närmare Jesper Hjelm